Lokaal nieuwsNieuwsSportVoetbal

Eenvoudige overwinning Wieringermeer

SLOOTDORP – Wieringermeer heeft afgelopen zaterdag tegen Blauw Wit Wormerveer de zegereeks voortgezet. In Slootdorp wist de ploeg van Dave Zeilemaker het overwicht echter niet in de score uit te drukken. De eerste helft was Wieringermeer heer en meester en werden er veel kansen gecreëerd. Het vizier stond deze middag niet op scherp waardoor Blauw Wit ogenschijnlijk nog lang mee kon doen in de wedstrijd. Na een half uur brak Ko Kempeneers de ban door de 1-0 te maken.  Vijf minuten voor rust breidde Tim Zuidhof de score uit naar 2-0. De spits van Blauw Wit ontving vlak voor rust nog een rode kaart voor het slaan in het gezicht van Sjors Boersma. Zo ging Wieringermeer comfortabel de rust in.

De tweede helft begon Wieringermeer onrustig en wist niet goed om te gaan met het overtal. Tot overmaat van ramp kreeg Blauw Wit ook nog een penalty nadat Remco Laan zijn directe tegenstander onderuit gleed. Ondanks dat Blauw Wit de strafschop benutte stichtte het verder weinig gevaar. Wieringermeer creëerde weer een hoop kansen maar de trekker werd lange tijd niet overgehaald. Xander Putting besliste de wedstrijd uiteindelijk door uit een corner bij de eerste paal met zijn rug de bal binnen te werken. Na 90 minuten floot de scheidsrechter af met een 3-1 eindstand. Zaterdag speelt Wieringermeer uit tegen Saenden in Wormerveer om half drie.