ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuws

Django Reinhardt ontmoet Frank Sinatra in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Vanavond, zaterdagavond 10 maart,  treden in de Theaterzaal van de Cultuurschuur de AcoustiCats op. Een band die tot voor kort de Gipsy Swings heette, maar recentelijk een nieuwe weg met een nieuwe naam is ingeslagen.

Het concert: “Django meets Sinatra” draait om een fictieve ontmoeting tussen twee grootmeesters uit de jazzswing; gitarist Django Reinhardt en zanger Frank Sinatra. Beide heren toerden ooit, onafhankelijk van elkaar, met Duke Ellington. Ze hebben elkaar nooit ontmoet, maar wát als dit wel het geval was geweest?

De zigeunergitarist Django tegenover de playboy Sinatra; een groter contrast bestaat er bijna niet en toch zijn er zoveel overeenkomsten in hun muziek. Ronald Kamphuis en Hendrik Jan de Jong met hun gitaren, Jasper Blokzijl aan de piano, Michael Nieuwenweg met de contrabas en zanger Jeroen Kriek gaan de uitdaging aan om de muziek van beide helden samen te smelten tot een verrassende en vooral swingende vertolking van de bekende muziekstukken.

Het zou fantastisch zijn, als we er met een gezellig gevulde zaal van kunnen gaan genieten!  Zaterdagavond 10 maart is de aanvang van het concert om 20.00 uur. De Theaterzaal is boven in de Cultuurschuur aan het Loggersplein 1 te Wieringerwerf. Entree € 10,00 en reserveren kan via reserveringen@cultureleraad-wieringermeer.nl of telefonisch bij Roelie Schiere: 0227 581781, of voor aanvang aan de zaal.

Laat meer zien
Back to top button