Lokaal nieuwsNieuws

Deze week in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Er is veel te doen in de Cultuurschuur. Hieronder het programma van de komende week.

Expositie:
Maart is de maand van schilderes Erzsi Könyves. Na de revolutie moest zij als veertienjarig meisje haar land verlaten en vond via omwegen haar bestemming in Nederland waar zij haar leven opbouwde. Zij studeerde af aan de academie voor beeldende kunsten. Haar werk bestaat hoofdzakelijk uit acrylschilderijen op doek die ontstaan uit pure emotie. Ontroering, pijn, vreugde, liefde en alles wat ons in het bestaan bezig houdt. De stijl van haar werk is meestal abstract, maar altijd vol emotie met een vleugje mystiek en een beetje symboliek. Vaak gebruikt zij een spoortje bladgoud om de gouden momenten van het leven te benadrukken.

Filmavond:
Vrijdag 10 maart weer de bekende filmhuisavond; dit keer de film Suffragette. Deze film uit 2016 is geregisseerd door Sarah Gevron en de hoofdrollen zijn voor Carey Mulligan en Anne-Marie Duff.
‘Suffragette’ volgt de begindagen van de feministische beweging in het Verenigd Koninkrijk en hun strijd om één van de meest fundamentele grondrechten: stemrecht. Maud (Mulligan) is een jonge werkende vrouw in de feministische beweging aan het begin van de twintigste eeuw. Wanneer ze merkt dat vreedzaam protest niets verandert, radicaliseert ze en wendt ze zich tot geweld als middel om haar doel te bereiken. De zaal gaat om 19.30 uur open en we starten met de film om 20.00 uur. De entree bedraagt € 5,00.

Zaterdag 11 maart hopen we een grote hoeveelheid (nieuwe) vrijwilligers te begroeten in de Cultuurschuur. In het kader van de landelijke actie NL DOET, nodigen we iedereen uit ons een handje te helpen met opruim- en schoonmaakwerkzaamheden. Dat geeft u dan gelijk de gelegenheid om met de Cultuurschuur en haar vrijwilligers kennis te maken; wie weet voelt u zich zo thuis dat het niet bij die ene keer blijft. Gezelligheid en contact is heel belangrijk binnen het vrijwilligerswerk. Daarom start de actie NL DOET om 9.30 met koffie en sluiten we ochtend af met een gezellige lunch. Opgeven kan via www.nldoet.nl of bij de balie van de Cultuurschuur.

Zaterdag 11 maart is er ’s avonds een gezellige Bingo bij dorpsvereniging de Ruimte.

Ode aan Jasper @ Het Postkantoor

Zondag 12 maart is er een heel speciaal theaterstuk te zien in de Cultuurschuur. Trots zijn we dat “Ode aan Jasper” bij ons op de planken staat. Dit bijzondere verhaal van Mark, wiens leven totaal veranderde door de geboorte van zijn gehandicapte zoon Jasper zet heel veel mensen aan het denken. Het stuk trok de afgelopen maanden al veel publiek en regelmatig zijn de zalen uitverkocht, omdat het zo bijzonder is. Na afloop er is gelegenheid tot gesprek.
De voorstelling begint om 14.30 uur en de entree bedraagt € 14. Reserveren is aan te raden via www.odeaanjasper.nl

 

Laat meer zien
Back to top button