ConcertEr op uitLokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Creona doet het op zijn Hollands

WIERINGERWERF – Op 21 april geeft Creona het traditionele voorjaarsconcert in de Cultuurschuur te Wieringerwerf. Het thema is ‘Creona op zijn Hollands’, dat betekent Hollands in de breedste zin van het woord, Hollandse titels, Hollandse componisten,  Hollandse streekproducten. Streekproducten? Jazeker, Creona werkt deze avond samen met de Dijkgatshoeve die aanwezig zal zijn met streekproducten.

Op deze boerderij wordt zorg verleend aan zestien mensen met een verstandelijke beperking. Zij wonen in twee groepen van acht bewoners. Alle bewoners werken
in een van de vier werkgebieden, te weten de stal, kaasmakerij, tuin en winkel.
De boer en zijn gezin wonen op het terrein. Duurzaamheid heeft een belangrijke plek in deze gemeenschap. De Dijkgatshoeve werkt samen met Staatsbosbeheer voor het beheer van ca. 70 hectare natuurgebied. Dijkgatshoeve maakt deel uit van Scorlewald, een instelling van de Raphaëlstichting.

Het gaat deze avond uiteraard in hoofdzaak om de muziek. De muziek van de tv-serie Floris, ooit geregisseerd door Paul Verhoeven, komt voorbij. Ceremonial March wordt een mooi gedragen stuk evenals Golden Age, een vierdelig stuk met als thema De Gouden Eeuw. Het Ministerie van Fanfare is een interessant hersenspinsel van
Jacob de Haan dat hij omzette in muziek: hoe zou het zijn, als we een ministerie van blaasmuziek hadden? Met als taak de promotie en de verspreiding van muziek in het land? Zo’n ministerie zou het land een echt groepsgevoel kunnen geven en de burgers amusement, kracht, trots en geluk brengen. Al deze aspecten komen terug in deze compositie van Jacob de Haan. Een compositie waarin het volk jubelt over het geluk dat hen ten deel is gevallen door de inspanningen van het ministerie!

Creona werkt daar zeker aan mee ook met het eigentijdse Hollandse Hits. Een unieke medley van Nederlandstalige tophits voor Fanfare. Met muziek van hits van Gerard Joling, Jan Smit, Nick & Simon en Marco Borsato. Als de morgen is gekomen is een single en hit van de Volendamse zanger Jan Smit. Het was de eerste single afkomstig van het album Op weg naar geluk. Kortom een prachtige muzikale avond, ingevuld door de Fanfare en Malletband van Creona met voor ieder wat wils. De avond begint op 21 April om 20.00 uur en de entree bedraagt € 8,00.

Laat meer zien
Back to top button