Café De Maaier stopt na de Nieuwjaarsduik

‘Café De Maaier sluit zijn deuren’ – Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERWERF – Per 1 januari 2018, na de nieuwjaarsduik, valt het doek voor de Café De Maaier. De horecagelegenheid die al sinds heugenis in de Terpstraat is gevestigd sluit dan voorgoed de deuren. Het pand maakt, als het aan pandeigenaar Ton Viëtor ligt, plaats voor seniorenappartementen mat daaronder een winkel of daghoreca.

De Maaier kende door de jaren heen diverse eigenaars. Als laatste het horecakoppel Ron en Caroline Betjes. Zij waren de laatste vijf jaar de uitbaters van De Maaier. Maar een aflopend huurcontract, en een bod tot aankoop van De Maaier dat niet werd geaccepteerd, zorgt ervoor dat de horecagelegenheid aan het begin van 2018 definitief de deuren sluit.

Tijdens de informatieavond over de toekomst van Wieringerwerf bracht de dochter van het echtpaar Viëtor de plannen voor nieuwbouw naar buiten. De aanwezige stedenbouwkundige André Gout was wel enthousiast over de daghoreca functie bij de entree van het dorp, maar een gebouw van meerdere etages ziet hij als een verzwakking van de omgeving. ‘Op deze plek is het voormalige Domeinkantoor de prominente blikvanger. De omgeving is niet gebaat bij hoogbouw maar meer bij groene elementen om evenwicht te behouden.