Agrarisch nieuwsLokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Boer Tom’ opent de Boerenversmarkt in Slootdorp

‘Boer zoekt vrouw hunk en Eigen huis & tuin presentator Tom Groot opent zaterdag de Boerenversmarkt’ – Foto: Aangeleverd

SLOOTDORP – Op zaterdag 1 september zal Tom Groot uit ’t Veld, beter bekend als ‘Boer Tom’ van Boer zoekt Vrouw de vijfde editie van de Boerenversmarkt in Slootdorp openen. Tom werd in heel Nederland bekend na zijn deelname aan Boer zoekt vrouw in 2014 en runt net als de deelnemers van de markt een agrarisch bedrijf in de Kop van Noord-Holland. Daarnaast is hij wekelijks te zien als de tuinman van het televisieprogramma Eigen Huis & Tuin van RTL 4. De openingshandeling is gepland op zaterdag 1 september om 10.45 uur, waarna de markt vanaf 11.00 open zal zijn voor publiek. De opening is voor iedereen toegankelijk, Boer Tom geef de eerste bezoekers van de markt graag wat tips mee voor hun eigen tuin.

De Boerenversmarkt
Op zaterdag 1 en zondag 2 september wordt in Slootdorp voor de 5e keer op rij een grootse Boerenversmarkt georganiseerd. Tijdens deze markt laten boeren, tuinders en versproducenten zien en proeven wat voor moois er van de Noord-Hollandse bodem komt. Naast de vertrouwde gezichten op de markt zoals bijvoorbeeld een champignonteler, aardappeltelers, kaasboeren, fudge- en chocolademakers, paardenmelker, zwarte bessenteler en plantenkwekers zijn er ook een heel aantal nieuwe gezichten op de markt. Zo is er bijvoorbeeld een producent van schapenmelkproducten, geitenkaas, Engelse hartige taarten en een heus wormenhotel. Ook heeft de markt dit jaar een primeur met een heus kookpodium waar lokale koks koken met streekproducten en de bezoekers laten proeven wat voor lekkers ze ook thuis kunnen maken met Noord-Hollandse producten. Tijdens de markt is er een programma om jong en oud te vermaken. Op zaterdag treedt ‘het Scheepstuygh’ op uit Schagen en op zondag maakt het Wieringer Meezingkoor zijn opwachting. Voor de kinderen is er een springkussen, boerderijdieren om te aaien en worden er knutselactiviteiten georganiseerd. Op zondag komt Stal de Stol ponyritjes verzorgen.

Openingstijden en locatie
De Boerenversmarkt wordt gehouden in de schuren en kassen van Kwekerij Siem Munster, Wierweg 7 in Slootdorp en is beide dagen gratis toegankelijk van 11.00-17.00 uur. Meer informatie over de markt, haar deelnemers en het programma is te vinden op www.boerenversmarkt.com , ook is de markt via Facebook te volgen via www.facebook.com/boerenversmarkt .

Laat meer zien
Back to top button