Lokaal nieuwsNieuwsRegionaal nieuws

Bloed geven voortaan in de Cultuurschuur

WIERINGERWERF – Op dinsdag 30 mei 2017 vindt de eerste afnamesessie van Sanquin Bloedbank plaats op een nieuwe locatie in Wieringerwerf. Bloeddonors zijn voortaan van harte welkom in de Cultuurschuur.

De Mobiele Afnamelocatie is voortaan te vinden bij de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De oude locatie bood helaas niet voldoende ruimte voor de inzameling van bloed. Sanquin Bloedbank is blij dat er een geschikte locatie is gevonden bij de Cultuurschuur. De eerst volgende afnamesessie is op dinsdag 30 mei van 12.30 tot 20.00 uur. 

Bloeddonor worden?
Er zijn dit jaar 60.000 nieuwe donors nodig in Nederland. Bloeddonors zijn onmisbaar in onze samenleving. Elke minuut heeft iemand in ons land bloed nodig. Verkeersslachtoffers, mensen met leukemie, hemofilie of patiënten die een zware operatie moeten ondergaan: allemaal zijn ze afhankelijk van bloed dat vrijwillig wordt afgestaan door anderen.

Ieder gezond mens tussen de 18 en 65 jaar, met een gewicht van boven de vijftig kilo, kan zich opgeven als bloeddonor. Mannen geven maximaal vijf keer per jaar bloed en vrouwen maximaal drie keer per jaar. Bloed geven is een eenvoudige en veilige manier om het leven van een ander te redden. Uw lichaam vult het tekort vanzelf weer snel aan.

Wilt u bloeddonor worden? U kunt zich aanmelden via onze website: www.ikgeefbloed.nl.

 

 

 

Laat meer zien
Back to top button