Lokaal nieuwsNieuws

Bewoners Lelypark half maart weer terug in Wieringerwerf

Foto: Archief Alexander Bügel

WIERINGERWERF – Na acht maanden in Molenweid in Wieringerwaard te hebben verbleven keren de 38 bewoners half maart terug naar hun vertrouwde stekkie in Wieringerwerf.

Lelypark is de afgelopen maanden groots verbouwd. Zo kreeg het gebouw een update naar deze tijd. Op de begane grond zijn 20 kamers gekomen voor kleinschalig wonen voor dementerende ouderen. Deze zijn ondergebracht in drie woongroepen die allemaal beschikken over een eigen gemeenschappelijke woonkamer en keuken. Voor de woongroepen is er er ook een afgeschermde binnentuin aanwezig. Deze worden ingericht als be­weeg- en be­leef­tuin met een ter­ras en be­we­gings­ap­pa­ra­ten. Op de eerste verdieping zijn 18 ruime appartementen te vinden.

Vandaag levert de aannemer de werkzaamheden aan de Sicco Mansholtstraat op aan de Wooncompagnie. In de komende weken moeten er nog wel diverse klussen worden geklaard. Zo zal het houtwerk aan de buitenzijde nog onder handen worden genomen, moet de alarmering nog worden geïnstalleerd en zal het onder andere het meubilair worden geplaatst. De te­rug­keer van de bewoners naar Wie­rin­ger­werf vindt verspreid over 4 da­gen plaats. De eerste bewoners keren op 19 maart terug.

Laat meer zien
Back to top button