Lokaal nieuwsNieuwsVerenigingsnieuws

Bert Zuidhof spreker bij K.V.G. Wieringermeer

‘De groep van Youth for sunshine v.l.n.r.: Bert Zuidhof, Mathijs van Bunderen, Niek Renkema, Lisette Hiemstra, Eva Zuidhof, Kim Lautenbach, Jooske Riepma, Jochem Noordermeer, Jonah Gootjes, Roelie Smit’ – Foto: Aangeleverd

WIERINGERMEER – De dames van het Katholiek Vrouwengilde Wieringermeer komen 14 november voor een ledenmiddag bij elkaar in de Meerbaak te Middenmeer, het domein van Bert Zuidhof.

Maar deze middag zal Bert naast gastheer ook de spreker zijn, want hij heeft heel veel te vertellen. Met een groep jonge mensen: “Youth for Sunshine” is hij twee keer, in 2015 en 2017, naar Oeganda geweest. Daar hebben ze o.a. geholpen bij het bouwen van een middelbare school.

Ook zijn er tientallen gezinnen geholpen met levensmiddelen, materialen als dekens en matrassen en ook met levende have als kippen en varkens. Wat de jongeren en hun begeleiders van tevoren moesten ondernemen om dit project te realiseren en wat ze ter plekke moesten doorstaan, zal Bert Zuidhof aan de hand van foto’s en filmopnames tonen.

Een boeiend verhaal over een respectvolle missie naar de mensen in Mpigi in Oeganda en de moeite waard om van een deelnemer zelf te vernemen. De aanvang in de Meerbaak is op dinsdagmiddag 14 november om 14.00 uur en ook niet-leden zijn van harte uitgenodigd voor een entree van € 3,00.

Laat meer zien
Back to top button